Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sak 7. Foreningens fremtid

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Sak 7. Foreningens fremtid

  Det har i de siste årene vært liten til ingen aktivitet sentralt i foreningen. Det meste skjer på lokalt plan. Årsaken til manglende interesse kan være at filmklubb-konseptet er utdatert. Det er få som samles bare for å se episoder av TV-serier. Skal foreningen overleve trengs det fornying i form av fornyet konsept, rekrutering av nye medlemmer og arbeidskapasitet i form av frivillige. Uten dette mener jeg vi like godt kan legge ned og la folk drive på lokalt uten å forholde seg til byråkratiet med å drive en forening.

  Nåværende styre har ikke arbeidskapasitet til å ta tak i alt som bør gjøres som å lage nye nettsider, delta i cons og sette i gang arrangementer. Arrangementer som kunne vært aktuelt: Cosplay-workshop, fanzine, foredragskvelder.

  Styret anmoder årsmøtet om å vurdere om foreningen skal oppløses og legger frem to vedtak til avstemming:


  1: Foreningen vedtas oppløst og styret anmodes om å innkalle til ekstraordinært årsmøte om seks måneder i henhold til foreningens vedtekter for å beslutte hvilken organisasjon eller formål foreningens midler overføres til. (krever 2/3 flertall)

  2: Årsmøtet anmoder styret om å igangsette nødvendige tiltak for å øke interessen for foreningen. Herunder, men ikke begrenset til, å gjøre foreningen mer synlig og øke medlemsmasse.
  Last edited by Jøran; 12-04-18, 17:22.

 • #2
  Om Trekkers Norge oppløses betyr ikke det at de lokale aktivitetene vil opphøre. De lokale kreftene kan fortsette som før, men uten støtte fra en hovedorganisasjon.

  Vi i styret synes selvfølgelig at det er viktig at Star Trek miljøet holder sammen uansett!

  Dagens styre kan ikke holde på evig, og uten nye krefter er det bare tidsspørsmål før vi må kaste inn håndkle. Nye krefter kan muligens skaffe ved å øke markedsføring av forening og profesjonalisering av ledd. Vi er ingen stor organisasjon, mye av dette vil kunne bety økte kostnader og mer byråkratisering. Å drive en forening krever en viss byråkrati og organisasjonsstruktur.

  Vi kan selvfølgelig gjøre en innsats for å prøve å få til en ny giv i foreningen.

  Vi fikk i fjor flere gode forslag for små ting man kan ta tak i, men det har vi ikke klart å følge opp rett og slett grunnet manglende kapasitet.
  Last edited by Jøran; 12-04-18, 18:15.

  Comment


  • #3
   Jeg håper nok folk vil melde seg til verv i sentralstyret. Vi i Oslo Trekkers (i hvert fall vår sittende ledelse) har ikke kapasitet til å fortsette som en helt egen forening med alt det vil innebære av ekstra administrativt arbeid, søknad om pengestøtte etc.! Så hvis Trekkers Norge stenger ned, faller Oslo Trekkers også! Det beste vi da kan få til, er uformelle sammenkomster en gang i blant hjemme hos meg o.l. - men da som venner som kommer sammen, ikke som en formell forening.

   Bernhard Jensen, leder Oslo Trekkers

   Comment

   Working...
   X