Announcement

Collapse
No announcement yet.

Oslo Trekkers' aktiviteter

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Oslo Trekkers' aktiviteter

  SOMMERTREK 2016

  Hei alle Trekkies og trekkers!

  Nå går det mot sommer, og Oslo Trekkers tar ferie i juli. Derfor skal vi ha grillfest på søndag 5. juni!

  I år samles vi ikke på hytta til Øyvinds mor i Solvang kolonihage da han ikke er tilgjengelig. Isteden skal vi på råd fra Jon samles i Frognerparken. Vi møtes ved hovedinngangen til denne parken kl. 17:00 og finner et passende sted å slå oss ned inne i parken for å grille og kose oss. Oslo Trekkers stiller med pølser (gi beskjed om du er vegetarianer); drikke og evt. annen mat samt sitteunderlag medbringes selv. Vi ber her om 50 kr. bidrag til å dekke utgiftene per deltaker.

  Værvarselet for søndag ser foreløpig lovende ut. Hvis det skulle endre seg, vil vi møtes på Egon på Byporten til en god middag der isteden, slik vi gjorde i forfjor.

  De som måtte ha problemer med å finne oss eller ha andre spørsmål, kan kontakte meg på telefon 936 15 445. Vi håper å se dere alle der til en hyggelig sommeraften!

  Det blir altså ikke noe arrangement i juli, men i august er planen å innlede høsten med en tur på kino for å se Star Trek Beyond! Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette. Før den tid sees vi kanskje også på DESUCON 24.-26. juni?

  Mvh Bernhard Jensen
  kaptein, Oslo Trekkers

 • #2
  SOMMERTREK 2

  Hei alle sammen!

  Takk for Desucon, de som kom der. Vi skulle egentlig ta sommerferie nå, men by popular demand vil vi likevel ha et arrangement i juli, nemlig et nytt sommertrekk med grilling!

  Dette vil finne sted kl. 17 søndag 10. juli i Frognerparken som sist. Vi stiller nok en gang med pølser, ketsjup, brød og grill. Drikke og andre matvarer medbringes selv. Hvis været ikke holder denne gangen, møtes vi til en middag innendørs et sted. Vi vil holde øye med værmeldingen og si i fra hvis planene endrer seg. Håper å sees der!

  Mvh Bernhard Jensen
  kaptein, Oslo Trekkers

  PS: alle som er på Facebook og fortsatt vil motta informasjon fra oss der, må gå inn på den nye siden vår OSLO Trekkers og like den. Det er nemlig på den at vi fremover vil dele våre arrangementer.

  Comment


  • #3
   EKSKLUSIV FØRPREMIERE PÅ STAR TREK BEYOND PÅ ROCKEFELLER TORSDAG 11. AUGUST KL. 19!

   Hei alle medlemmer av Oslo Trekkers!

   Nå kommer Star Trek Beyond snart på kinoene, men Oslo Trekkers vil invitere våre medlemmer på en eksklusiv førpremiere alt nå på torsdag 11. august på Rockefeller!

   Vi beklager sterkt at invitasjonen til dette kommer på så kort varsel. Det skyldes at vi egentlig hadde planer om å dra på selve premieren som er senere, men Petter har nettopp klart å ordne plasser til oss på denne førpremieren på Rockefeller, og vi har sagt ja takk så vi kan fremme vår forening for nysgjerrige og potensielle nye medlemmer!

   Rockefellers Facebook-arrangement: https://www.facebook.com/events/1626669087647611/

   Etter at en del av oss som alt er involvert i dette har meldt seg på, har vi minst fire plasser ledige til dette arrangementet - som altså er gratis. Alle som vil være med, må sende mail til oslo@trekkers.no - det er førstemann til mølla!

   Vi møtes på Rockefeller kl. 19 da dørene åpner. Jeg skal fortelle litt om vår forening og dele ut visittkort og innmeldingsblanketter til de som måtte være nysgjerrige på oss. Så setter de i gang filmen kl. 20. De som har problemer med å finne frem, kan ringe meg på 936 15 445.

   Vi planlegger også å ha stand med visittkortutdeling o.l. på Colosseum en gang i premierehelgen neste uke igjen, men vi har ingen planer om å arrangere kinotur da. Så det er nå det gjelder! Skynd dere å meld dere på denne improviserte men herlige kvelden!

   Mvh Bernhard Jensen
   kaptein Oslo Trekkers

   Comment


   • #4
    VT1610 FREDAG 7. OKTOBER

    Hei alle sammen!

    Høsten fortsetter, og vi skal ha oktobers visningstreff. Dette vil finne sted fredag den 7. kl. 19:00 i Trinserud-lokalet på Sagene samfunnshus. Temaet denne gangen blir "Logic and its limits", med episodene

    TOS sesong 1 episode 16 The Galileo Seven
    DS9 sesong 7 episode 4 Take Me Out to the Holosuite

    Vulcanerne er som kjent en art som baserer sin sivilisasjon på logikk og fornuft. Det gjør dem i stand til å fatte rasjonelle og veloverveide beslutninger, men er det logiske alltid det beste? Spock ser ut til å tro dette, og Siskos gamle rival kaptein Solok mener til og med at det gjør vulcanerne moralsk overlegne andre arter. Men i disse episodene oppdager to svært så selvsikre vulcanere at logikk noen ganger tilsynelatende ikke er alt!

    Vi håper å se alle til en artig fredagskveld med kvasarer, Roms dårlige baseball-ferdigheter, primitive humanoider og den så langt eneste gangen vi får høre Føderasjonshymnen!

    Mvh Bernhard Jensen
    kaptein Oslo Trekkers

    PS: for resten av året skal vi ha visningstreff fredag 4. november og sesongtrek med quiz lørdag 3. desember! Sett av tid i kalenderen og kom da også!

    Comment


    • #5
     VT1611

     Hei alle sammen!

     November nærmer seg, og med det neste visningstreff. Det vil finne sted fredag den 4. i Trinserud-lokalet på Sagene samfunnshus med temaet "Conspiracy Theories" med episodene
     TNG sesong 4 episode 21 The Drumhead
     VOY sesong 6 episode 9 The Voyager Conspiracy

     Noen sier at vi nå lever i en "post-fakta"-verden, hvor følelser og paranoide fiendebilder betyr mer enn fornuft og det bedre argumentets kraft. Også i fremtiden kan man tilsynelatende havne i slike situasjoner. I disse to episodene får vi henholdsvis oppleve en McCarthyistisk stjerneflåteadmiral og en forvirret 7 av 9 som ser sammensvergelser og skjulte agendaer overalt, og handler deretter. Vil de ødelegge den tilliten som er grunnleggende for at mennesker - og andre vesener - skal kunne leve sammen? Er det mulig å reversere skaden som blir gjort?

     Vi ønsker alle våre medlemmer hjertelig velkommen til en tankevekkende kveld med klingon-spioner, Voyagers fantastiske reise, Jean-Luc Picards tidløse visdomsord og sosialt samvær!

     (Og siden blir det desember, hvor vi skal ha sesongtrek/juleavslutning med quiz og flotte premier lørdag den 3. Håper dere også kommer da!)

     Mvh Bernhard Jensen
     kaptein, Oslo Trekkers

     Comment


     • #6
      JULETREK 2016

      Kjære alle sammen,

      2016 går mot slutten, og vi runder av året med et sesongtrek lørdag 3. desember kl. 10:00-16:00 i Trinserud-lokalet i Sagene samfunnshus. Temaet blir "Loss" med episodene:

      TNG sesong 1 episode 22 Skin of Evil
      TNG sesong 4 episode 6 Legacy
      DS9 sesong 7 episode 2 Shadows and Symbols
      VOY sesong 5 episode 11 Latent Image

      Vi i Oslo Trekkers og i Trekkers Norge har jo nylig mistet vårt medlem Geir Arne Paulsen i en tragisk ulykke. Vi vil derfor se fire episoder som på ulike måter belyser hvordan det er å miste noen og håndtere det. Picards besetning mister sin kjære Tasha Yar, har en vakker minnestund over henne og opplever siden at hennes minne påvirker deres dømmekraft i møte med hennes søster Ishara. Når Jadzia Dax dør, bestemmer vennene hennes seg for å hedre henne gjennom et farlig oppdrag for å sikre hennes plass i klingon-himmelen. Og når Voyagers holografiske lege må velge å redde ett liv over et annet, får han skyldfølelse og et aldri så lite psykisk sammenbrudd.

      Vi vil se disse episodene, minnes vår avdøde transporter chief og ha quiz med flere flotte premier, bl.a. Star Trek Beyond-plakat og -caps. Vi håper å se dere alle der til en minneverdig lørdag med Armus' ondskap, Datas tanker om vennskap, ørkenplaneten Tyree og Janeways hackeregenskaper.

      I tråd med vår kontrakt med samfunnshuset blir det ikke noe visningstreff i januar. Oslo Trekkers' første arrangement i 2017 blir i februar - da er vi tilbake og klar til å begynne på et nytt år!

      Mvh Bernhard Jensen
      kaptein, Oslo Trekkers

      Comment


      • #7
       VT1701 OG INFORMASJON OM OSLO TREKKERS' ARRANGEMENTER VÅREN 2017

       Godt nytt år, alle sammen!

       Oslo Trekkers sparker i gang 2017 med et visningstreff fredag 3. februar kl. 19:00. Temaet blir "Funny Games", med episodene
       TNG sesong 5 episode 6 The Game
       DS9 sesong 1 episode 9 Move Along Home

       Det har vært et utmattende år, så hvorfor ikke slappe av og spille et morsomt spill? I disse to episodene får vi se gledene fremtidens spill kan gi - og farene enkelte av dem fører med seg. Først får Picards mannskap et møte med et høyst vanedannende spill som setter hele skipet i fare, så roter Quark seg ut i enda en ubehagelig situasjon som kan få skjebnesvangre følger for Sisko, Dax, Kira og Bashir.

       Dørene åpner kl. 18:45. Vi håper å se dere alle der til en herlig kveld med Rikers eskapader på Risa, det første formelle besøket fra Gamma-kvadranten, Wesleys perm fra Stjerneflåteakademiet og Quarks fortvilte løfter om å aldri jukse igjen!

       Jeg kan også fortelle dere at Oslo Trekkers i det neste halvåret vil ha følgende arrangementer:
       Fredag 3. mars: visningstreff
       Fredag 7. april: visningstreff
       Fredag 5. mai: medlemsmøte
       Lørdag 10. juni: sesongtrek

       Men først skal vi altså ha visningstreff fredag 3. februar. Vel møtt!

       Mvh Bernhard Jensen
       kaptein, Oslo Trekkers

       Comment


       • #8
        VT1702

        Hei folkens

        Det er snart mars, og tid for neste visningstreff. Dette vil finne sted fredag 3. mars kl. 19:00 i Trinserud-lokalet i Sagene samfunnshus med temaet "Medical Dilemmas" med episodene
        - TNG sesong 5 episode 16 Ethics
        - DS9 sesong 3 episode 13 Life Support

        Legekunsten går en lys fremtid i møte. I Planetenes forente føderasjon har vi utryddet de fleste sykdommer, lever lange og sunne liv og kan helbrede stadig flere skader. Men selv den avanserte teknologien vi nå har utviklet har begrensinger. I disse to episodene blir henholdsvis Worf og vedek Bareil hardt skadet og Beverly Crusher og Julian Bashir må fatte vanskelige og etisk problematiske beslutninger som kan ta livet av pasientene - eller sikre fred med cardasserne og nye medisinske gjennombrudd. Er det alltid moralsk galt av leger å ta en risiko?

        Kom og se episodene og gjør dere opp en egen mening! Vi håper å se dere der til en interessant kveld med klingon-tradisjoner, fereng-dating og ikke minst et stykke soundtrack dere har hørt mange ganger nå!

        Mvh Bernhard Jensen
        kaptein Oslo Trekkers

        Comment


        • #9
         VT1702

         Hei folkens, og beklager sen invitasjon!

         Våren er her, og det er på tide med nytt visningstreff. Det vil bli avholdt fredag 7. april kl. 19:00 i Trinserud-lokalet på Sagene samfunnshus, med temaet Medical Dilemmas, Part 2 og følgende episoder:
         DS9 sesong 4 episode 3 Hippocratic Oath
         VOY sesong 5 episode 8 Nothing Human

         Sist gang viste vi noen episoder om hvilke vanskelige valg leger ofte må foreta også i fremtiden. Vi følger like gjerne opp med to nye slike, hvor dr. Bashir til O'Briens bestyrtelse forsøker å kurere Jem'Hadarene fra sin Ketracel hvitt-avhengighet mens Voyagers lege må velge mellom å søke hjelp fra hologrammet av en cardassisk krigsforbryter og å la en skadet B'Elanna Torres dø. Som om ikke situasjonene vi var vitne til på forrige treff var vriene nok, hva er det riktige å gjøre i disse? Kom og gjør dere opp en egen mening!

         Vi håper å se dere der til en kveld med Voyagers leges detaljerte foredrag om sine fantastiske bedrifter, Worfs problemer med å venne seg til livet på Deep Space 9 - og en aldri så liten overraskelse fra meg!

         Mvh Bernhard Jensen
         kaptein, Oslo Trekkers

         Comment


         • #10
          ÅRSMØTE/MEDLEMSMØTE I OSLO TREKKERS 2017

          Kjære alle sammen!

          Enda et år har gått, og Oslo Trekkers inviterer med dette til årsmøte/medlemsmøte fredag 12. mai kl. 19:00 på Peppes Pizza Nydalen. Her skal vi som vanlig gå gjennom årsmelding, handlingsplan, regnskap og budsjett, velge styre og revisor samt stemme over å fullføre overgangen til aktivitetsgruppe. Saksdokumentene har blitt sendt ut på mail (er det noen som ikke har fått dem, kan de sende mail til oslo@trekkers.no og be om å få dem tilsendt). Etter møtet vil vi feire vel overstått med en god middag.

          Merk dere altså at dette er på et annet sted og dag i måneden enn vanlig. Det er også obligatorisk for alle som deltar å bestille én hovedrett hver fra Peppes rike utvalg av pizzaer, hamburgere, lasagner og annet godt. Maten betaler man for selv.

          Vi minner også om at vi lørdag 10. juni skal ha sesongtrek tilbake på Sagene samfunnshus. Men først skal vi altså ha årsmøte og en god middag 12. mai på Peppes Nydalen. Vi ønsker vel møtt til en kveld med oppsummering av fortiden, planlegging av fremtiden, god mat og sosialt samvær!

          Mvh Bernhard Jensen
          Kaptein, Oslo Trekkers

          Comment


          • #11
           SESONGTREK LØRDAG 10. JUNI

           Kjære alle sammen

           Takk for vel overstått årsmøte/medlemsmøte og hyggelig middag etterpå. Referatet har nå blitt sendt ut på mail. Hvis noen ikke har fått det, kan dere sende mail til oslo@trekkers.no.

           Vi fortsetter eventyret med sesongtrek lørdag 10. juni kl. 10:00-16:00 tilbake i Trinserud-lokalet på Sagene samfunnshus. Temaet blir "The Talented Mr. Barclay, Part Two", med episodene:
           TNG sesong 6 episode 2 Realm of Fear
           TNG sesong 7 episode 19 Genesis
           VOY sesong 6 episode 24 Life Line
           VOY sesong 7 episode 6 Inside Man

           I disse episodene får vi se mer av vår alles Reginal "Brokkoli" Barclay, den nevrotiske men velmenende offiseren på Jean-Luc Picards Enterprise som etter hvert klarer å etablere kontakt med Voyager. For noen år siden så vi episoder som skildrer hans holodekk-avhengighet. Nå får vi oppleve hans transportør-fobi, se ham og de andre på Enterprise mutere tilbake til forhistoriske vesener, følge Voyagers hologram-lege hele veien tilbake til Jorden for å møte sin skaper og bli vitne til at Voyager blir hjulpet hjem før tiden - eller?

           Takk til Petter som foreslo temaet. Vi håper å se dere alle der til noen artige episoder med teleportering sett innenfra, Jupiter-stasjonen, forræderiske lærerinner - og ikke minst den helt nye Barclays sykdom! I tillegg til visning av episoder skal vi ha quiz, leke oss med Star Trek-sjakk og ikke minst samles til en god middag i samfunnshusets restaurant til slutt. Velkommen skal dere være!

           Mvh Bernhard Jensen
           kaptein, Oslo Trekkers

           Comment


           • #12
            OSLO TREKKERS AKTIVITETER HØSTEN 2017

            Hei alle sammen!

            Takk til de av dere vi så på DESUCON sist måned, og håper dere alle har en fin sommer. Oslo Trekkers tar fri i juli, men alt i august er vi i gang igjen. Her er en oversikt over våre arrangementer denne høsten:
            - Lørdag 5. august kl. 17:00: sommertrek
            - Fredag 1. september kl. 19:00: visningstreff
            - Fredag 6. oktober kl. 19:00: visningstreff
            - Fredag 3. november kl. 19:00: visningstreff
            - Lørdag 2. desember kl. 10:00: sesongtrek

            Alle disse arrangementene vil foregå i Trinserud-lokalet på Sagene samfunnshus, unntatt sommertrekket 5. august. Vi kommer tilbake senere med nærmere informasjon om hvor dette skal foregå. Men merk dere kl. 17:00 denne dagen, hvor vi sparker i gang høsten med grilling, trekking og sosialt samvær (eller et restaurantbesøk om været ikke vil samarbeide)!

            Mvh Bernhard Jensen
            kaptein, Oslo Trekkers

            Comment


            • #13
             SOMMERTREK 2017

             Hei folkens!

             Håper alle har hatt en fin sommer! Den er ikke over ennå, så Oslo Trekkers sparker i gang høstsesongen med et av våre hyggeligste arrangementer: sommertrek! Dette finner sted lørdag 5. august i Frognerparken.

             Denne dagen møtes vi kl. 17:00 ved parkens hovedinngang. Oslo Trekkers stiller med grill, pølser, lomper, brød og ketsjup. Annen mat, drikke og sitteunderlag medbringes selv. Værmeldingen for den 5. ser foreløpig ikke så ille ut. Hvis det skulle endre seg, møtes vi på Peppes i Bogstadveien isteden. Vi sier i så fall fra om dette.

             Dette blir altså begynnelsen på en bra høst med mange visningstreff og ikke minst premieren på Star Trek Discovery! (Ang. denne serien er ideen fremdeles å vise pilotepisoden på oktober-treffet vårt. Vi sier ifra om evt. endringer på den fronten.) I første omgang håper jeg å se dere alle i Frognerparken til grilling, nerding, spilling og sosialt samvær!

             Mvh Bernhard Jensen
             kaptein Oslo Trekkers

             Comment


             • #14
              VT1704

              Hei folkens

              Det er snart september, og tid for visningstreff. Det vil finne sted kl. 19 på fredag den 1. og ha temaet "Broken Ship" med episodene
              TNG sesong 5 episode 5 Disaster
              DS9 sesong 3 episode 7 Civil Defense

              Det går litt over stokk og stein i vår forening om dagen - pga. en dobbeltbooking må vi finne oss i å benytte rommet River'n fremfor Trinserud på samfunnshuset denne gangen, vi har kjøpt en ny PC vi håpet å ha i gang til dette treffet, men den kan først tas i bruk neste gang igjen pga. noen oppdateringer, og jeg har blitt syk så Dag kanskje må lede treffet! Så hvorfor ikke markere disse uhellene med å vise to episoder hvor det er mer enn nok av ting som går galt også for heltene i fremtiden? Først ...blir Enterprise kraftig beskadiget i en ulykke, så kommer Miles O'Brien og Jake Sisko til å aktivere et gammelt cardassisk sikkerhetsprogram på Deep Space 9-stasjonen. I begge tilfeller kan det ende med full tilintetgjørelse!

              Dette blir altså et treff i River'n-lokalet og ikke Trinserud, og for første gang på seks år blir det kanskje uten meg. Men vi håper dere likevel kommer til en litt turbulent kveld og får se Picard forholde seg til barn, vår alles Garak avsløre litt av sin fortid, Molly O'Brien bli født og Gul Dukat dumme seg kraftig ut!

              Mvh Bernhard Jensen
              kaptein, Oslo Trekkers

              Comment


              • #15
               VT1705 - PREMIERE PÅ STAR TREK DISCOVERY

               Trekkies! Trekkers! Science fiction-entusiaster i alle aldre!

               Det har vært en lang vei, som det blir sunget på åpningsmelodien til Enterprise, men vår tid er endelig her: en splitter ny Star Trek-serie har kommet!

               Star Trek Discovery finner sted ti år før Den originale serien. Vi vil få møte et nytt skip, nye rollefigurer, nye arter og nye eventyr! (Og hvem vet, kanskje noen gamle kjenninger også stikker innom?) På neste visningstreff viser Oslo Trekkers de to pilotepisodene:

               DIS sesong 1 episode 1 The Vulcan Hello
               DIS sesong 1 episode 2 Battle at the Binary Stars

               Tid for dette treffet er fredag 6. oktober kl. 19:00, og stedet er som før Sagene samfunnshus, hvor vi nå tar tilbake Trinserud-lokalet! Dørene åpner kl. 18:45. Vi skal ha det sosialt, vise episodene og ha Kahoot!-quiz med flotte premier! Kom, kom, ta med venner og kjente og bli med på et av årets høydepunkter og begynnelsen på et fantastisk nytt kapittel i den legendariske Star Trek-sagaen!

               Mvh Bernhard Jensen
               kaptein, Oslo Trekkers

               Comment

               Working...
               X