Announcement

Collapse
No announcement yet.

Årsmøte i Oslo Trekkers

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Årsmøte i Oslo Trekkers

  Hei de av dere som er på forumet igjen!

  Jeg vil varsle om at informasjon om årsmøtet i Oslo Trekkers vil bli lagt ut her og på vår Facebook-side om noen dager. Årsmøtet er 6. mai.

  Mvh Bernhard Jensen
  kaptein, Oslo Trekkers

 • #2
  INNKALLING TIL ÅRSMØTE 2016

  Hei alle sammen!

  Beklager at denne varslingen kommer så sent, men det skyldes problemer med både mail og nettsider om dagen, avklaring av juridiske detaljer og et par andre ting. Men fredag den 6. mai samles Oslo Trekkers til årsmøte og visningstreff kl. 18:00 i Trinserud-lokalet i Sagene samfunnshus. Dokumentene til årsmøtet er vedlagt her: Innstillinger til årsmøte 2016.doc

  Når årsmøtet er over, skal vi under temaet "We've got hostages!" se episodene
  TOS sesong 3 episode 14 Whom Gods Destroy
  TNG sesong 5 episode 15 Power Play

  Etter årsmøtet skal vi få pulsen opp med disse to episodene hvor Kirks og Picards besetninger må håndtere to vanskelige gisselsituasjoner. Vi håper å se dere alle der til Garth av Izars galskap, mystiske energivesener på en avsidesliggende måne, og ikke minst et godt årsmøte!

  Mvh Bernhard Jensen
  kaptein, Oslo Trekkers
  Attached Files
  Last edited by Oslo Trekkers; 20-04-16, 14:30.

  Comment


  • #3
   Under sak 7 vil følgende behandles:

   Det foreslås at Oslo Trekkers bryter den organisatoriske tilknytningen til Trekkers Norge, og registrerer seg i Enhets- og Frivillighetsregisteret som egen enhet med dagens vedtekter.
   Oslo Trekkers melder seg inn i Hyperion som egen interesseorganisasjon.
   Oslo Trekkers oppretter egen bankkonto etter registrering og vedtar egen medlemskontingent.
   Medlemmer av Oslo Trekkers oppfordres til også å være medlemmer i andre Star Trek interesseforeninger.
   Oslo Trekkers søker å samarbeide med andre Star Trek interesseorganisasjoner for å fremme ideen om Star Trek.

   Dersom sak om aktivitetsgrupper faller i TN's årsmøte, vil det ikke foreligge grunnlag for å skille Oslo Trekkers ut som egen selvstendig forening.

   Comment


   • #4
    Javel...
    Følgende ble vedtatt på årsmøtet til TN:
    Sak 3 Vedtektsendring 1: Lokallag
    FOR - 14 stemmer
    MOT - 3 stemmer
    Konklusjon: Vedtektene endres, lokallag endres til aktivitetsgrupper.

    Dette betyr at det vil foreslås på årsmøtet til Oslo Trekkers at OT skiller lag med TN.
    Oslo Trekkers vil kunne stå mye sterkere alene enn som en aktivitetsgruppe inn under TN. De økonomiske forutsetningene vil også kunne bedres, så økonomi er ikke argument mot splittelsen.
    "Trekkers"-navnet er ikke registrert og er dermed heller ikke beskyttet for videre bruk. Tror nok uansett at både OT og TN er best tjent med at OT beholder navnet "Oslo Trekkers".
    Medlemssituasjonen er derimot kritisk for begge. TN har kun 31 medlemmer pr 2015. Hvor mange vil TN sitte igjen med om (når) OT skilles ut?

    Vil det foreligge et grunnlag for en lojalitetsforpliktelse til å følge inn i TN som aktivitetsgruppe? Svaret her bør være NEI. Det var fra styret kun et svakt økonomisk grunnlag for å avvikle lokallagene til fordel for lokale aktivitetsgrupper. OT har alle forutsetninger for å stable på bena en økonomi som vil overgå TN rimelig raskt (30 måneders perspektiv). OT med sin demografiske fordel, med ny film snart og ny TV-serie som vil gi ny blest om Star Trek, vil kunne representere både høyere andel medlemmer i OT alene enn TN og også større forutsetning til å nå frem til publikum med lokale con's.
    Personlig har jeg vært inne på tanken før, men anledningen ligger absolutt til rette nå for et slikt positivt veivalg for Oslo Trekkers til selv å styre hvor stjerneskipet skal ferdes.

    Det er beklagelig at enkelte medlemmer i et slikt tilfelle vil velge deltakelse i enten TN eller OT, men vi får håpe på et gjensidig utbytte av et samarbeid der interessesfæren går utover Oslos grenser.
    Last edited by Tollosure; 26-04-16, 13:30. Reason: Ble kastet ut mens jeg skrev en tilføyning.

    Comment


    • #5
     Hei


     I går ble årsmøtet til Oslo Trekkers avholdt. Årsmøtet ble i stor grad preget av forslaget som jeg presenterte i meldingen over av 25. april.
     Da jeg fikk fremlagt forslaget og begrunnelsen for dette, så ble det som i utgangspunktet så ut til å bli en debatt heller en dialog. Det store flertallet, om ikke samtlige, ønsker å oppnå de økonomiske fordelene som vil oppstå ved å ha et eget organisasjonsnummer med juridisk adresse i Oslo. Til tross for at enkelte medlemmer nok hadde en forutinntatt innstilling at annet enn lå til grunn for forslaget om at den organisatoriske tilknytningen skulle brytes, så kom det klart frem at begrunnelsen ene og alene var av økonomisk art.

     I dialogen under behandlingen av saken kom det frem ønske fra flere om en «gylden middelvei». Kan vi få til å benytte denne økonomiske fordelen som er lokalisert her i Oslo, OG fremdeles være en del av Trekkers Norge? Personlig tror jeg det ville vært enklere om Oslo Trekkers med eget organisasjonsnummer står som søker, men dette kan likevel la seg gjøre. Årsmøtet til Oslo Trekkers ønsket derfor at undertegnede skulle ta kontakt med styret i Trekkers Norge for å forhandle om tiltakene som må gjøres. Dette for å gi oss selv muligheten til å kunne ta del i den Oslo-lokaliserte tilskuddsordningen, som i beløp overgår dagens tilskuddsordninger som Trekkers Norge deltar i. Undertegnede støttet dette, og valgte derfor å trekke det fremlagte årsmøteforslaget.

     Styret mottar derfor en mail fra meg straks etter at dette innlegget er postet.
     Måtte både Trekkers Norge og fremtidige medlemmer dra nytte av dette!

     Comment

     Working...
     X